Nepal

henk, karin, kiranFamiliebedrijf


Pasal Himal is een Nederlands-Nepalees familiebedrijf.

Kiran KC is Nepalees en woont al jaren in Nederland. Met zijn vriendin Karin Zwaan heeft hij in Stavoren een winkel. Van zijden jurken tot zilveren hangers, van geurige wierook tot kleurige sjaals. Pasal Himal is een winkel vol inspiratie. Onze klanten zijn steeds weer gefascineerd door de oosterse sfeer en de handgemaakte artikelen uit Nepal.

Zwager Henk van der Veen raakte onder de indruk van Nepal, de vriendelijke bevolking en de talloze kleine ateliers waar handwerklieden de mooiste dingen maken. Samen met Kiran heeft hij een groothandel in Nepalese artikelen. De showroom in Zuidwolde puilt uit van de Nepalese kleding, wollen vesten en mutsen, bijzondere sieraden, leuke tassen, Tibetaanse meubelen, Indiase kussens enzovoort.


Wij reizen regelmatig naar Nepal om mooie handgemaakte spullen in te kopen en te verschepen naar Nederland.
We hebben persoonlijk contact met kleinschalige bedrijven in de hoofdstad Kathmandu en enkele dorpen in de omgeving van de stad.

 

Nepal1
Nepal2
Nepal3
Nepal4
Nepal5
Nepal6
Nepal7
 

Nepal


Nepal is een klein land in de Himalaya tussen China en India. Het voormalige koninkrijk ademt spiritualiteit. Het is het geboorteland van Boeddha en een land van goden en tempels. Het hele jaar door worden er kleurrijke hindoeïstische en boeddhistische festivals gevierd. De hoogste berg ter wereld, Mount Everest, ligt in Nepal. Er wonen tientallen etnische groepen die evenzoveel talen spreken.

Bij Pasal Himal kun je de sfeer van dit rijke Nepal opsnuiven.

 

 

 

NepalOntwikkeling & Hulp: Help in Action


Nepal is ook een arm land in ontwikkeling na een politiek roerige periode. 
Wij proberen de hardwerkende bevolking economisch te steunen door handel met hen te drijven.

Pasal Himal heeft een sterke verbinding met Nepal en wil ook bijdragen aan goed onderwijs en goede gezondheidszorg in dit land door het steunen van enkele hulp- en ontwikkelingsprojecten.

De belangrijkste daarvan is Help in Action.  We kennen deze organisatie goed en we weten dat onze donaties zorgvuldig worden besteed aan diverse projecten in Tibet, India en Nepal. Zoals bijvoorbeeld de Samling School in Kathmandu. (foto)
Help in Action biedt ook de mogelijkheid om kinderen of boeddhistische monniken in Tibet en Nepal op afstand te ‘adopteren’ en hen zo een goede toekomst te bieden.

 

 

Alle prijzenLevertijdOver ons familiebedrijfContact